25e Alternatieve Elfstedentocht

Kuopio - Finland - 3 maart 2001

Heideman wint Alternatieve Elfstedentocht
Petra de Boer wint 100 km
Stam wint marathon in Finland
Alternatieve Elfstedentocht voor vrouwen ingekort

Meer info: www.finlandicemarathon.net

Zaterdag 3 maart 2001 wordt voor de 25e keer de Alternatieve Elfstedentocht georganiseerd. Een 200 kilometer wedstrijd en toertocht bij Kuopio in Finland. Met geen andere buitenlandse wedstrijd te vergelijken!

De Stichting Alternatieve Elfstedentocht en de K.N.S.B. werken samen om ook deze lustrumeditie succesvol te laten verlopen. De NOS zal op zondag 4 maart een uitgebreid verslag van de wedstrijd uitzenden.

Verken uw eigen grenzen en maak gebruik van deze mogelijkheid. Ook dit jaar zijn wij er in geslaagd u een aantrekkelijk programma te bieden. Wij garanderen u een onvergetelijke wedstrijd cq. toertocht in Finland en hopen u in Kuopio te mogen begroeten.

Al 25 jaar is Finnair een grote sponsor van dit unieke evenement. Het bestuur rekent er op dat de samenwerking met deze betrouwbare en prettige partner ook deze editie tot een groot succes zal maken.

De Alternatieve Elfstedentocht van 200 km

De Alternatieve Elfstedentocht wordt op 3 maart verreden over een afstand van 200 km, verdeeld over 8 rondes van elk 25 km. Het parcours wordt uitgezet op het grote Kallavesimeer. Het is mogelijk ook kortere afstanden te schaatsen, nl. 50 en 100 km. Met nadruk wijzen wij erop dat de 200 km tocht ook een toertocht is en niet alleen als wedstrijd moet worden gezien. De toerrijders gaan daarom tegelijk met de wedstrijdrijders van start. Ze krijgen van de organisatie dezelfde verzorging en begeleiding als de wedstrijdrijders. Zo wordt ook met de laatste schaatsers rekening gehouden als zij nog na zonsondergang rijden. Ze worden dan om veiligheidsredenen door auto's begeleid.

Verzorging tijdens de 200 km tocht

Tijdens de tocht wordt u verzorgd door de organisatie. Langs de route zijn verschillende controle- en verzorgingsposten geplaatst. Ondanks dat raden wij u aan ook zelf voor het nodige te zorgen. Adviezen daarover, samen met informatie over kleding, de voorbereiding en de wedstrijdreglementen worden voor het vertrek uit Nederland aan de deelnemers toegezonden.

Inschrijving

U schrijft zich in voor de reis en/of de wedstrijden en toertochten door het inschrijvings-/boekings- formulier in te vullen en dat zo mogelijk voor 31december 2000 naar Bureau Majan Publiciteit te zenden. De kamers worden verdeeld naar volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen. Is een hotel volgeboekt dan wordt u benaderd voor een alternatief. Om deel te nemen aan de Alternatieve Elfstedentocht hoeft u geen lid te zijn van de Friese Elfstedenvereniging. Belangrijk: zie ook de prijsindicaties en voorwaarden.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld voor de wedstrijd- en toertochten op zaterdag 3 maart 2001 bedraagt ongeacht de afstand 75 gulden. Het inschrijfgeld wordt afgedragen aan de stad Kuopio die daarmee een deel van de kosten voor het aanleggen voor de baan bestrijdt.

Het weer

Indien de weersomstandigheden en/of de conditie van het ijs het onmogelijk lijken te maken de 200 km wedstrijd op 3 maart door te laten gaan, behoudt de Stichting zich het recht voor deze af te gelasten.

Medische keuring

Noch de Stichting noch haar medewerkers kunnen verantwoordelijkheid dragen voor de lichamelijke of geestelijke gevolgen van uw deelname. deze geschiedt dus o peiegn risico. Om dat risico zo klein mogelijk te houden vraagt de Stichting van u dat u zich vooraf medisch laat keuren. Een bewijs dient u, indien daarom gevraagd wordt, te kunnen overleggen. De Stichting zorgt voor de aanwezigheid van Finse artsen en voor voldoende medische voorzieningen ter plaatse.

Verschillende verzekeringen

Norvista kan een reisongevallen- en bagageverzekering voor u afsluiten. Het schaatsen valt wel onder de dekking. Een andere vorm van wintersport echter niet. Daarvoor dient u een wintersporttoeslag te betalen. Voor zelfstandige ondernemers en/of in het eigen bedrijf meewerkenden is het van belang te weten dat de verzekering alleen de directe kosten dekt, en niet de vervolgkosten thuis. Licentiehouders van de KNSB zijn alleen verzekerd tijdens wedstrijden in Nederland en niet daarbuiten. U kunt verder een annuleringsverzekering afsluiten. Dit moet gebeuren tegelijk met de inschrijving of in ieder geval binnen zes dagen na factuurdatum. De financiŽle schade die u lijdt wanneer u om dringende reden van de reis moet afzien wordt daarmee gedekt. E.e.a. ter beoordeling van de verzekeringsmaatschappij.

Reisinformatie

Kuopio, een stad met 70.000 inwoners, die in heel Finland bekend staan om hun vrolijkheid en humor. Kuopio ligt 400 km ten Noorden van Helsinki en wordt aan alle zijden omringd door meren, een ideale plaats dus voor de Alternatieve Elfstedentocht. Ook het weer en de temperatuur werken daaraan mee. Belangrijk is ook dat geen van de hotels verder dan 1000 meter van het ijs venwijderd ligt. Maar Kuopio heeft nog meer te bieden. Het heeft een gevarieerd uitgaansleven, enkele interessante musea en een schitterende omgeving die door z'n heuvelachtig karakter ideaal voor langlauftochten is.

Er zijn veel reismogelijkheden om aan de wedstrijden deel te kunnen nemen. Het betreft hier bijzonder lage prijzen welke door ons met Norvista afgesproken zijn (inclusief kortingen). In verband hiermee is het noodzakelijk dat u boekt voor 31 december 2000. Boekt u na 31 december dan betaalt u een toeslag van f. 100,- p.p. op genoemde prijzen. De reis- en prijsvoorwaarden vallen onder de algemene voonwaarden van het ANVR. Voorwaarden op aanvraag beschikbaar.

Inbegrepen in de reissom

• Vliegreis (Finnair) toeristenklasse van Amsterdam naar Kuopio • Transfer tussen de luchthaven Kuopio en het hotel bij aankomst en vertrek. • Hotelovernachtingen in prima middenklas hotel, alle kamers met douche en toilet. • Ontbijtbuffet. • Hoteltaxes en verblijfsbelasting. • Annuleringsverzekering incl. dekking tegen sportblessures en de mogelijkheid van een elfstedentocht op 3 maart 2001.

Annuleringsverzekering (speciale prijs)

Premie "normale" annuleringsverzekering ter dekking van emstige ziekte etc. Prijs per persoon f 25,- Annulerings- en reisverzekering. Gezien het verhoogde risico en de inmiddels wettelijke regels met betrekking tot het verplicht verlenen van hulp en bijstand door de reisorganisator zijn beide verzekeringen feitelijk verplicht te stellen. De organisatie is derhalve niet aansprakelijk voor de geleden schade.

Toeslag in geval van annulering bij emstige sportblessure (normaal niet verzekerd)

Toeslag op bovengenoemde premie f. 2,50 p.p. Mocht er een 11-stedentocht in Nederland gaan plaatsvinden op 3 maart, dus dezelfde dag als de rit in Kuopio, dan is dit extra te verzekeren voor f. 5,- per persoon toeslag op bovengenoemde premie. Totaal zou de verzekering dan uitkomen op f.20,- p.p. Reisverzekering volgens bijgaande dekkingsbedragen echter inclusief wedstrijd risico premie p.p.p.d. f. 3,25. Premies zijn inclusief assurantiebelasting.

Niet inbegrepen

• Luchthaven taxes ca. f. 58,- p.p. • Startgeld ad f. 75,- mede voor verzorging van voeding en drinken tijdens de tocht. • Verzekeringen zie bovenstaande tekst. • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, dranken etc.

Prijzen

Van f. 890,- (2 nachten; 2-persoonskamer) tot f. 1440,- (4 nachten; 1-persoonskamer)

Boekingen

U kunt boeken via Bureau Majan Publiciteit, Boylerweg 105, 8392 ND Boyl.

 

Stichting Alternatieve Elfstedentocht
F.J. Streek: tel. 0561-421720; fax 0561-421465
H.Wester: tel. 0513-468444; fax 0513- 468490

Meer info: www.finlandicemarathon.net


www.MARATHONSCHAATSEN.nl