Evert en Jannette van Benthem: schaatsers blijven welkom in Canada

Vanuit Canada ontvingen we de volgende reactie van Evert en Jannette van Benthem, naar aanleiding van de keuze van de VMS om niet deel te nemen aan de wedstrijden in Canada, waarna deze werden afgelast.

****************************************************************************

Hallo schaatsliefhebbers,

Hierbij een reactie uit Canada. Uiteraard zijn wij erg teleurgesteld in de beslissing van de VMS. Immers, men laat een unieke kans om het marathonschaatsen te internationaliseren voorbijgaan. Met name het WK marathonschaatsen in Calgary was een stap in de richting van internationalisatie. Men was zeer enthousiast in Calgary en beschikte over een grote sponsor. Dit was de weg naar de Olympische spelen in Vancouver 2010.

Argumenten die werden aangekaart waren niet terecht. Had je de keuze aan de rijders gelaten dan waren de meeste naar Canada gekomen, en televisie was gevolgd.

Maar het belangrijkste: de SPITZ Sylvan Lake Ice Marathon gaat gewoon door
(toertocht op 28/2 red.). We willen schaatsliefhebbers de kans geven de unieke sfeer in Calgary en Sylvan Lake te laten proeven. Vorig jaar hebben we al bewezen dat we een mooi evenement kunnen organiseren. Zonder Nederlandse inbreng hadden we al 200 schaatsers en 1000 toeschouwers.

Voor meer informatie over dit evenement verwijzen we  U naar www.atp.nl of www.vandervalkvakanties.nl


 Tot ziens in Canada,

 Evert en Jannette van Benthem
 

****************************************************************************

Zie ook de berichten VMS kiest voor Finland en Geen marathonwedstrijden in Canada.

Website van de organisatie: www.slimarathon.com

© marathonschaatsen.nl, 17-10-03


www.MARATHONSCHAATSEN.nl