Miel Rozendaal pakt eerste overwinning voor Slager; Jenita Hulzebosch opnieuw superieur

Miel Rozendaal heeft de eerste overwinning voor de Slager-formatie binnengehaald. Het team dat het ploegenklassement aanvoert had tot dusver steeds veel rijders voorin de uitslag, maar miste nog een dagzege.
De drukbezochte wedstrijd in Deventer kende vele ontsnappingspogingen, waarvan er pas later in de wedstrijd een succesvol werd. Negen man, waarin de toppers Angenent, Borst en De Ronde ontbraken, slaagden erin het peloton te dubbelen en moesten zodoende in de verlengde finale de wedstrijd beslissen. Miel Rozendaal ontsnapte hierbij en kon niet meer worden teruggehaald. René Ruitenberg won de sprint van de achtervolgers (2e) en bleef daarmee de aanvoerder van het Unox-klassement. Erik Hulzebosch liet zien op kunstijs steeds beter uit de voeten te kunnen en werd knap derde.

Bij de vrouwen was Jenita Hulzebosch-Smit opnieuw superieur. Nadat ze halverwege de wedstrijd al ruim een halve ronde voorsprong had genomen, maar werd teruggehaald, herhaalde ze dit aan het eind. De wedstrijd was net te kort voor het toekennen van de 5 bonuspunten voor de volle ronde, maar haar vierde Unox-cup overwinning was wel een feit. Petra de Boer was inmiddels ook uit het peloton ontsnapt en werd prima tweede. Sandra de Ronde voorkwam dat er deze keer weer twee 'Smitjes' op het podium zouden staan en werd vlak voor Gretha Smit derde.

Opvallend bij de B-rijders was de vijfde achtereenvolgende overwinning van Nuon-rijder Andres Landman.

Voorafgaande aan de A-wedstrijd overhandigde Henk Angenent een bedrag van 3150 gulden aan de Nederlandse Hartstichting . Dit was het totale premiegeld dat in de wedstrijd in Haarlem, een week na het overlijden van Willem Poelstra, bijeen was geschaatst.

Uitslag: Heren A, Dames en Heren B

Jan Zwanenburg (21-11-99)


www.MARATHONSCHAATSEN.nl