Koen Lankhaar verrassende winnaar in Haarlem

Koen Lankhaar heeft de tweede Unox-cup marathon op zijn naam geschreven. In Haarlem was hij zijn drie overgebleven medevluchters te slim af en bereikte solerend de eindstreep.
Al snel in de wedstrijd formeerde zich een groep van 25 rijders die het peloton op een ronde zette. Vijf man - Koen Lankhaar, Arnold Stam, Frans de Ronde, René en Henri Ruitenberg - gingen daarna op avontuur en pakten hun tweede ronde, met uitzondering van Henri Ruitenberg, die de eerste slag miste. De finale werd een boeiend schouwspel waarin eerst Arnold Stam alleen probeerde weg te komen. Op het moment dat hij werd teruggehaald ging Koen Lankhaar er vandoor. Hij wist wel weg te blijven en boekte zo zijn eerste kunstijs-overwinning bij de A-rijders. Rene Ruitenberg start door zijn tweede plaats volgende week in het oranje leiderspak.

Het begin van de wedstrijd stond geheel in het teken van het plotselinge overlijden van Willem Poelstra vorige week in Amsterdam. Samen met de firma Thyssen, direkt betrokken familieleden en vrienden werd een kleine rouwplechtigheid gehouden en een minuut stilte in acht genomen. Het Thyssen-team ( Fausto de Marreiros, Martijn Hulsinga, Arnold Gaasenbeek, Arjan Schreuder) en boezemvriend Bram Sikma (Cantenaar) verlieten daarna weer het ijs. Het totale prijzengeld van deze marathon wordt door de rijders geschonken aan de Hartstichting.

Uitslag

Zie ook: Stijlvol eerbetoon aan Willem Poelstra

23-10-99


www.MARATHONSCHAATSEN.nl