Seizoensopening - Alkmaar - 10 oktober 2001

Uitslagen: Heren A - Dames
Persconferentie

Van Meggelen sprint naar eerste zege

robvanmeggelen0102.jpg (7608 bytes)Er leeft hoop in het marathonpeloton. Jan Maarten Heideman won de afgelopen drie jaar steeds de openingswedstrijd van het schaatsseizoen. De fysiotherapeut uit Oldebroek liet woensdag zien dat hij tòch te verslaan is. Op het kunstijs van Alkmaar toonde Rob van Meggelen zich de snelste van een kopgroep van vijftien man. Heideman en Rozendaal werden tweede en derde. De marathon in Alkmaar was een generale repetitie voor de KNSB-competitie die zaterdag in Amsterdam begint. Punten vielen er derhalve in Alkmaar niet te verdienen.

De wedstrijd over honderd ronden kende vele wapenfeiten. De omvangrijke kopgroep dubbelde al vrij vroeg in de wedstrijd het peloton. Alle topploegen waren met een troef in de voorste linies vertegenwoordigd. Hierna werden er vele ontsnappingspogingen op touw gezet, maar door goed uitgevoerd ploegenspel kreeg de vluchtgroep geen concurrentie van achtervolgers.

© foto: ANP
In de eindsprint kwam Heideman als eerste de laatste bocht uit, maar vlak voor de finish werd hij ingehaald door Van Meggelen. "Dit is een ontlading voor me", sprak de winnaar. "Drie keer moest ik de laatste jaren genoegen nemen met de tweede plaats. Steeds was Heideman een kwelgeest voor me. Ik heb hem nu eindelijk in de schaduw gezet."

© ANP, 10-10-01

Uitslagen: Heren A - Dames
Persconferentie


www.MARATHONSCHAATSEN.nl