Temperatuur op de Weissensee

Na een aarzelend begin tijdens de decemberweken wordt het nu echt koud aan de Weissensee.  Afgelopen nacht vroor het 11 graden. Vannacht de nacht van vrijdag op zaterdag is de verwachting -14 graden en zaterdagnacht en zondagnacht verwacht het weerstation Klagenfurt voor de op 930 meter hoogte gelegen Weissensee -19 graden.
Vanaf zaterdag 13/1 zijn er weer nieuwe recente foto's van het Weissensee ijs te zien. In de loop van de dag wordt de site aangepast (www.weissensee.nl).

De Nederlandse vereniging van ijstrainers houdt in de Grote Tent aan de Weissensee een Seminar en een productpresentatie om schaatsers beter bekend te maken met de schaatstechnieken, het beschikbare materiaal, zelfcontrole dmv hartslagmeters etc.  De bijeenkomsten worden gehouden op dinsdag 30 en woensdag 31 januari. Het is een initiatief van de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Schaatstrainers Piet Schipper. Het seminar en de presentaties zijn geheel GRATIS (meer info).

SWM (Aart Koopmans;12-01-01)

Nagekomen: Afgelopen nacht bleef de naald steken bij -12 op het land en -14 aan het ijs. De verwachting voor de komende nacht(en)  zijn:  dalend tot max -19. Alle opties (grote of kleine meer) blijven open.

SWM (Aart Koopmans;13-01-01)


www.MARATHONSCHAATSEN.nl