1e Nederlands Studenten Kampioenschap Marathonschaatsen

Op zaterdag 13 december 2003 zal voor het eerst het Essent Nederlands Studenten Kampioenschap Marathonschaatsen plaatsvinden. Het NSK zal van 19.00 tot 21.00 uur op de Jaap Edenbaan in Amsterdam verreden worden. Er zullen twee categorieën zijn: dames en heren. De heren zullen op de deze avond 60 ronden rijden en de dames 30 ronden.

Het is dus de eerste keer dat het NSK Marathonschaatsen georganiseerd wordt. NSK’s zijn de belangrijkste evenementen voor studentenwedstrijdsporters in ons land. Een NSK allround en een NSK sprint bestonden al enige jaren. Nu wordt dus ook in de behoefte aan een NSK Marathon voorzien. Veel studentenschaatsers willen om de titel van Nederlands Studentenkampioen strijden en er wordt dan ook een spannende en kwalitatief hoogstaande wedstrijd verwacht. Hoofdsponsor van het evenement is Essent.

Het NSK wordt georganiseerd door de Amsterdamse Studentenschaats-, fiets- en skeelervereniging SKITS. SKITS is een nieuwe studentenschaatsvereniging in Amsterdam, die ontstaan is na een fusie van de twee Amsterdamse Studentenschaatsverenigingen IJsvu en US Schaatsen en Fietsen. SKITS is een grote vereniging die op een serieuze manier met wedstrijdsport omgaat en daarnaast de gezelligheid biedt van een studentenvereniging.

Deelname is mogelijk voor schaats(st)ers, die minimaal 1 baanmarathon hebben uitgereden en die in 2003 staan/stonden ingeschreven voor een dagopleiding hoger onderwijs eerste fase. Studenten die geen marathon-ervaring hebben, maar wel kunnen aantonen dat ze het niveau aankunnen (bv door een goede 1500/3000 meter tijd), kunnen ook een verzoek tot deelname indienen. De inschrijving sluit op 5 december.

Meer informatie en inschrijving: www.skits.nl/nsk

marathonschaatsen.nl, 03-11-03


www.MARATHONSCHAATSEN.nl