Weissensee 2003

Ronde van Oostenrijk - 2e etappe  - 29 januari

   Foto's

2e klassements-criterium voor Rene Ruitenberg

Rene Ruitenberg heeft de tweede etappe, een criterium over 1 uur en vijf rondes, van de Ronde van Oostenrijk gewonnen. Hij was de snelste van een kopgroepje, dat in de finale een lichte voorsprong had genomen. Rob ven Meggelen werd tweede, voor Arjan Smit.

Door de wederom uitstekende omstandigheden waren er ook vandaag weer veel uitlooppogingen, maar een echte ontsnapping bleef uit. In de eindfase demarreerde Henk Angenent. Hij sloeg een gat van circa 200 meter en in eerste instantie kwam er vanuit het peloton geen reactie. Toen echter de DSB-, Frisia- en de Nefit-formaties gezamenlijk voor hun kopmannen het offensief inzetten was het snel gedaan met de voorsprong. Er ontstond in de laatste ronde nog een kleine afsplitsing, waarvan Ruitenberg uiteindelijk de rapste benen had.

Bij de dames boekte Danielle Bekkering haar derde zege op rij op de Weissensee. Ook in de dameswedstrijd kwam er niemand definitief weg, waarna Lieke Splinter in de laatste ronde alles op alles zette om bij haar ontsnapping uit de greep van het peloton te blijven. Het was echter Bekkering zelf die haar in de laatste 100 meter voorbij stak en de overwinning voor zich opeiste.Petra Grimbergen werd tweede en Miranda van der Haring legde beslag op de derde plaats.

Uitslag heren: 1. Rene Ruitenberg; 2. Rob van Meggelen; 3. Arjan Smit; 4. Henk Angenent; 5. Casper Helling; 6. Ruud Aerts; 7. Roel van Hest; 8. Rene Vergeer; 9. Peter de Vries; 10. Koen Lankhaar.

Klassement: 1. Rene Ruitenberg 42.1; 2. Jan Maarten Heideman 35.1; 3 Roel van Hest 35; 4/5. Ruud Aerts en Henk Angenent 30.

Uitslag dames: 1. Danielle Bekkering; 2. Petra Grimbergen; 3. Miranda van der Haring; 4. Sandra de Ronde; 5. Mischa Coolen; 6. Lucy Witteman; 7. Jolanda Langeland. 8. Linda Verdouw; 9.Yasmin van Benthem; 10. Maria Sterk.

Klassement: 1. Daniëlle Bekkering 50.2; 2/3. Petra Grimbergen en Miranda van de Haring 39; 4/5. Lucy Witteman en Sandra de Ronde 31.

© marathonschaatsen.nl, 29-01-03

   Foto's

Meer foto's (weissensee.nl)

Overzicht Weissensee 2003


www.MARATHONSCHAATSEN.nl