Weissensee 2003

Ronde van Oostenrijk - 1e etappe  - 27 januari

   Foto's

Heideman wint 1e etappe Ronde van Oostenrijk

Jan Maarten Heideman heeft vandaag het eerste criterium dat meetelt voor de Ronde van Oostenrijk gewonnen. De wedstrijd over 1 uur en vijf rondes van 1 km kende veel uitlooppogingen maar door de goede omstandigheden lukte het ook vandaag geen rijder om weg te komen. Vier minuten voor het einde leek er een definitieve kopgroep te ontstaan. Een zevental rijders, waaronder Peter de Vries, Rene Ruitenberg en Arnold Stam sloegen een gat dat voldoende leek om voor de dagwinst te kunnen gaan strijden. Erik Hulzebosch met in zijn kielzog Jan Maarten Heideman en Roel van Hest bracht het peloton echter ook nu weer terug. De eindsprint werd vervolgens een prooi voor Jan Maarten Heideman. Roel van Hest werd tweede en Ruud Borst passeerde als derde de finishlijn.

De wedstrijd bij de dames over 40 minuten kende een aantal ontsnappingen. Met name Carien Kleibeuker en Petra Grimbergen waren erg actief en probeerden meerdere malen weg te komen. In de slotfase waren ze er samen vandoor en leken de wedstrijd onderling te kunnen gaan beslissen. In de laatste ronde bracht Danielle Bekkering echter op eigen kracht het peloton naar het tweetal toe en won vervolgens de massaspurt. Miranda van der Haring werd tweede en Petra Grimbergen toch nog derde.

De dag stond verder in het teken van de actie voor de Stichting CliniClowns. Alle inschrijfgelden van de in de ochtend verreden Jubileummarathon - een toertocht over 50 km ter gelegenheid van 15 jaar Weissensee - werden beschikbaar gesteld aan het fonds. Daarnaast kwamen er veel sponsorgelden en giften binnen, zodat aan het eind van de middag al een bedrag van 20.000 Euro was verzameld.
Morgen wordt de tweede grote Alternatieve Elfstedentoertocht over 200 km verreden.

Uitslag heren (1 uur + 5r.): 1. Jan Maarten Heideman; 2. Roel van Hest; 3. Ruud Borst; 4. Rene Ruitenberg; 5. Erik Hulzebosch; 6. Ruud Aerts; 7. Peter Baars; 8. Henk Angenent; 9. Martijn Bovenmars; 10. Peter de Vries.

Uitslag dames (40 min + 3r.): 1. Danielle Bekkering; 2. Miranda van der Haring; 3. Petra Grimbergen; 4. Maria Sterk; 5. Lucy Witteman; 6. Lieke Splinter; 7. Sandra de Ronde; 8. Henny Borst; 9. Carien Kleibeuker; 10. Linda Verdouw.

© marathonschaatsen.nl, 27-01-03

   Foto's

Meer foto's (weissensee.nl)

Overzicht Weissensee 2003


www.MARATHONSCHAATSEN.nl