Weissensee 2003

Open Oostenrijkse Kampioenschappen - 26 januari

Bertjan van der Veen Oostenrijks Kampioen

Evenals vorig jaar heeft Bertjan van der Veen de Open Oostenrijkse titel op natuurijs veroverd. De rijder uit Joure ontsnapte in de slotfase van de 84 km lange koers uit een kopgroep van zes. Martijn Kromkamp won de sprint van de achtervolgers, gevolgd door Arnold Gaasenbeek.

Bij de vrouwen greep Mischa Coolen de titel. Ze kon in de wedstrijd over 42 km het langst met de heren mee en kwam solo over de finish. Jolanda Langeland werd tweede, Neeke Smit derde. Bij de dames waren overigens opvallend weinig deelneemsters.

De eerste van de veteranen was Wiel van Aken. Hij nam hiermee revanche voor gisteren op Carl Draaijer, die nu tweede werd. Jan Welles finishte als derde veteraan.

De rest van de dag was het voor iedereen weer genieten van de prachtige winterse omstandigheden. Heel veel recreanten schaatsten hun rondjes op het prima ijs, maar ook van de gelegenheid om te skien en te wandelen werd volop gebruik gemaakt. Morgenochtend staat op de Weissensee een toertocht van 50 km op het programma, 's middags gevolgd door een wedstrijdcriterium over 40 km (1e etappe Ronde van Oostenrijk).

Uitslag heren: 1. Bertjan van der Veen; 2. Martijn Kromkamp; 3. Arnold Gaasenbeek; 4. Richard Sijm (1e B-rijder); 5. Martijn van Es; 6. Arnold Stam; 7. Rob van Meggelen; 8.Casper Helling; 9. Henk Angenent; 10. Koen Lankhaar.

Uitslag dames: 1. Mischa Coolen; 2. Jolanda Langeland; 3. Neeke Smit; 4. Britt van Balen; 5. C.Knaller (Oostenrijk).

Uitslag veteranen: 1. Wiel van Aken; 2. Carl Draaijer; 3. Jan Welles.

marathonschaatsen.nl, 26-01-03

   Foto's  (middag)

Meer foto's (weissensee.nl)

Overzicht Weissensee 2003


www.MARATHONSCHAATSEN.nl