Weissensee 2003

1e Criterium - 21 januari

Volledige uitslag: Heren - Dames                          Meer foto's

Borst en Grimbergen winnen 1e criterium

Ruud Borst is op de Weissensee de winnaar geworden van het eerste criterium. Borst was de snelste van een kopgroepje van vier rijders, die drie rondes voor het einde was ontsnapt uit een grotere groep van 20 man. Bij de vrouwen kwam Petra Grimbergen solo aan, nadat ze vlak voor het einde het peloton was ontvlucht.

De wedstrijd over een uur was van begin af aan boeiend. Hoewel het ijs door wat motregen en lichte dooi steeds zachter was geworden, werd er aanvallend gereden en ontstond al na 3 minuten een kopgroep met o.a. Van de Wetering, Borst en Heideman. De groep kreeg ongeveer 150 meter voorsprong, maar werd daarna weer vlot ingerekend. Na enkele mislukte ontsnappingspogingen gingen na circa 20 minuten Peter de Vries en Peter Baars er vandoor. In een poging het tweetal te achterhalen, brak het peloton en ontstond er uiteindelijk een grote kopgroep van 20 rijders. Naast De Vries en Baars waren hier o.a. Jan Maarten Heideman, Ruud Borst, Rene Ruitenberg, Jan Eise en Martijn Kromkamp, Hans van de Wetering, Henk Angenent en Erik Hulzebosch in vertegenwoordigd. De voorsprong van de twintig liep langzaam op en het peloton zag geen gelegenheid meer om de groep te achterhalen.
Drie rondes voor het einde ontsnapten Martijn Kromkamp, Ruud Borst, Hans van de Wetering en Kurt Wubben uit de groep. De voorsprong die ze kregen bleek voor Borst (1e), Kromkamp (2e) en Van de Wetering (3e) net voldoende om de achtervolgers op de finishlijn voor te blijven. Borst was zeer tevreden met zijn overwinning: "Ik had vandaag hele goede benen, maar het was hard werken op dit zware ijs met mijn 93 kilo. Eigenlijk wel verwonderlijk dat juist ik daarom vandaag kon winnen".

Ook de dames schotelden het publiek een mooie koers voor. In de wedstrijd van 40 minuten ontstonden diverse kopgroepjes en met name Linda Verdouw en Lucy Witteman waren regelmatig voorin te vinden. Tot een definitieve ontsnapping kwam het echter niet. Drie rondes voor het einde reed Petra Grimbergen weg bij het peloton en sloeg meteen zo'n groot gat dat de anderen geklopt waren. De sprint van de achtervolgers werd gewonnen door Linda Verdouw, voor Danielle Bekkering.

Morgen staat de "snelle" toer op het programma, een toer/wedstrijd over 200 km voor C-rijders en goede recreanten. Donderdag is het 2e criterium voor de landelijke rijd(st)ers.

Uitslagen heren: 1. Ruud Borst; 2. Martijn Kromkamp; 3. Hans van de Wetering; 4. Henk Angenent; 5. Erik Hulzebosch; 6. Jan Maarten Heideman; 7. Kurt Wubben; 8. Ruud Aerts; 9. Rene Ruitenberg; 10. Peter de Vries.

Uitslag dames: 1. Petra Grimbergen; 2. Linda Verdouw; 3. Danielle Bekkering; 4. Sandra de Ronde; 5. Marianne Smit; 6.Eline Kuin; 7. Lieke Splinter; 8. Yasmin van Benthem; 9. Esther van der Salm; 10.Marleen Elstgeest.

      Meer foto's

© marathonschaatsen.nl, 21-01-03

Volledige uitslag: Heren - Dames

Foto's dinsdag 21-01-03 (weissensee.nl)

Overzicht Weissensee 2003


www.MARATHONSCHAATSEN.nl