Warning: Use of undefined constant display_errors - assumed 'display_errors' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vh6232/1/marathonschaatsen.nl/php/verslag.php on line 3
uitslag

Demonstratie-marathon bij World Cup - 23 november 2003 - Heerenveen

Uitslag

KC Boutiette wint World Cup Marathon

KC Boutiette is in Thialf winnaar geworden van de World Cup demonstratie-marathon, die na afloop van de langebaan-wedstrijden werd verreden. Hij was de snelste in de eindsprint en finishte voor Cedric Michaud (2e) en Jan van Oosterom (3e), waarmee het podium in ieder geval wel internationaal gekleurd was. De wedstrijd over 50 rondes was bedoeld ter internationale promotie van het marathonschaatsen en daarom was er ook voor langebaanrijders startmogelijkheid.

Hoewel er vooraf een 40-tal - voornamelijk buitenlandse - rijders zich hadden aangemeld, beperkte de werkelijke deelname zich tot een man of 15. Velen meldden zich vandaag af en verklaarden "moe" te zijn.  Maar de marathonrijders, die gisteravond toch ook nog een competitie-marathon over 100 rondes hadden afgewerkt, waren er gelukkig bijna wel allemaal. Ze schotelden met diverse ontsnappingen het publiek en de ISU een afwisselende koers voor, die nooit echt stil viel. Een ronde voorsprong zat er echter niet in, waardoor een echte massaspurt de winnaar moest brengen. KC Boutiette toonde zich hierin het rapst en greep na zijn eerdere zege op de kleine vierkamp (langebaan) ook de winst in de marathon. De Japanner Shinta Kobayashi, die uitkomt in de Nederlandse B-competitie, werd 14e en de beste langebaanrijder werd verrassenderwijs de Chinees Nan Nan Jiang (25e). Overige langebaanrijders die de marathon helemaal uitreden waren de Duitse stayer Frank Dittrich (27e) en Jarmo Valtonen (34e) uit Finland. De 50 rondes werden afgelegd in een tijd van 25 minuten en 27 seconden (gemiddelde rondetijd 30.5).