OVERIJSSELSE MERENTOCHT
Secr.: J.Muis, Wetering-West 81, 8363 TN Wetering
Tel. 0521-371344, fax: 0521-370477, e-mail:
tjmuis11@zonnet.nl

Website: www.overijsselse-merentocht.nl

Sinds 1996 bestaat de Stichting 'Overijsselse Merentocht.' Deze organiseert de door de KNSB erkende 200 km lange schaatstocht door de Kop van Overijssel.

Lidmaatschap

Iedereen kan lid worden. Dit kost  Ä 5,67 per jaar. Bij opgave krijgt u een informatiebrief en een machtigingskaart toegestuurd. Na invullen en terugsturen van de machtigingskaart wordt het geld van uw rekening afgeschreven en ontvangt u een pasje. (Ieder jaar een nieuw.) Met dit pasje kan ieder die 16 jaar of ouder is en Ä 16,-startgeld betaalt, aan de rit deelnemen. Opgeven kunt u zich bij het secretariaat.

Informatienummer

Nadat de tocht is aangekondigd (drie dagen van tevoren) is er een algemeen informatienummer, waarop de organisatie telefonisch bereikbaar is via 6 lijnen: 0527-291926. Desgewenst kan de schaatsinformatielijn worden gebeld: 0900-5674637

Deelnemen aan de wedstrijd

De wedstrijd start vanuit verenigingsgebouw De Ploats in Blokzijl. Ook inschrijving en kleedgelegenheid zijn in 'De Ploats'. Deze is gevestigd aan de Groenestraat 18 in Blokzijl (tel.: 0527-291229) De wedstrijd staat open voor alle categorieŽn wedstrijdrijd(st)ers, mits in het bezit van een geldige KNSB-licentie. Geklasseerd worden alleen de deelnemers aan de wedstrijd, die binnen de tijd van de winnaar plus 20% over de eindstreep zijn gekomen.

Routebeschrijving

Start: Blokzijl Havenkolk, Vollenhove, Vogeleiland, terug naar Blokzijl via Noordermaten naar Noorderdiep, Giethoornse meer, Dwarsgracht, via Belterwiede, Walengracht, Vaartsloot, Ronduite, Belt Schutsloot, Wanneperveen, Giethoorn, Thijssengracht, Giethoornse meer, Noorderdiep, Roomsloot, Nederland, Kalenberg, Weerribben, Ossenzijl, Kuinre, Oldemarkt, Ossenzijl, Steenwijk, Scheerwolde, Wetering, Muggenbeet, Giethoornse meer, Noorderdiep, finish


www.MARATHONSCHAATSEN.nl