Cedric Michaud naast Erik Hulzebosch in Zesdaagse

In een plaatselijk restaurantje komen een aantal illustere personen bij elkaar. Eén van hen is de Gramsberger Erik Hulzebosch, anderen zijn o.a. ploegleider Bert van 't Holt en de Fransman Cedric Michaud. Het mag duidelijk zijn; Erik Hulzebosch gaat op de 'franse' toer en lijft Cedric tijdelijk in bij de NEFIT-formatie. De 23-jarige Fransman, geboren in de directe omgeving van Nantes, zal de complete Greenery Six meerijden in de zwart/witte kleuren van NEFIT. Hij start maandag 13 december 1999 in Assen voor de eerste 100 ronden.

Cedric Michaud, tot 31-12-99 nog onder contract van SALAMON, heeft een prachtig skeelerseizoen achter de rug en rijdt niet onverdienstelijk als één van de twee Franse rijders op de lange baan wedstrijden rond. Hij zal ook in Hamar te bewonderen zijn. Na de Greenery Six zal worden geevalueerd en het is niet uitgesloten dat Cedric ook daarna nog in de resterende marathons te bewonderen zal zijn. Ook is de mogelijkheid opengelaten voor een mogelijk contract voor het komende skeelerseizoen.

Reactie van Erik op de vraag hoe hij in contact is gekomen met Cedric. " 'k Heb al last van hum had in die skielerwedstried in Dalfs'n, woar hi'j saam mit Philippe Boulaard in de reegn de wedstried noar zien haand zette. Wi'j kwaam doarnoa in contact mit mekoare en 'k heb hum verteld dat hi'j moar onder de Eifeltoorn mus goan stoan, dan pikte ik hum doar wel op. En da's gebeurd."

Venklup Erik Hulzebosch, Woodshoe (08-12-99)

Red.: De KNSB heeft inmiddels toestemming gegeven en niets staat deze nieuwe Boutiette dus in de weg om zijn slag te slaan.


www.MARATHONSCHAATSEN.nl