Zweedse Vikingarännet in Uppsala op 13 februari

AFGELAST (14-02-00)

De Zweedse schaatstocht Vikingarännet, een wedstrijd- en toertocht over 80 km heeft het deelnemersaantal verdubbeld tot 8000. Voor Nederlandse schaatsliefhebbers zijn 800 plaatsen gereserveerd voor de tocht die op zondag 13 februari 2000 verreden zal worden. Toch is het raadzaam om er vroeg bij te zijn als je deel wilt nemen aan deze schaatstocht in de sporen van de Vikingen. Want in Zweden is de belangstelling voor dit evenement zo groot dat de Nederlandse startbewijzen na 15 december in Zweedse handen zullen komen.

De tocht gaat over een traject dat de Vikingen ooit naar open zee namen tussen Uppsala en Stockholm. Je rijdt dan over een aaneenschakeling van meren. En als het even mee zit met de wind in de rug. Vorig jaar vielen bij de wedstrijdrijders vooral de Nederlanders in de prijzen. Hotze Zandstra werd eerste bij de heren en Laura Kamminga bij de dames.

Het unieke van deze tocht is dat iedereen tegelijk start en dat de tocht voor iedereen toegankelijk is. Ruimte genoeg op het Zweedse ijs. Een simpele betaling en je kunt meedoen. Naast aantrekkelijke geldprijzen voor de wedstrijdrijders maken alle 8000 deelnemers kans om een Ford Fiesta te winnen. Daarnaast worden diverse reizen in Scandinavië uitgeloot onder de deelnemers.

Boeken en informatie: 010-29 57 224, www.almgrens.nl of almgrensimport@tref.nl; boeken met reisarrangement: tel: 0297-345675. Wil je vast in de stemming komen? www.vikingarannet.com. Tot ziens in Uppsala!

Fred Geers (22-11-99)


www.MARATHONSCHAATSEN.nl