Jan-Maarten Heideman wint ook eerste cupmarathon; ook tweede zege voor Jenita Hulzebosch

Jan-Maarten Heideman heeft de eerste marathon in de strijd om de Unox-Cup op zijn naam geschreven. In Amsterdam was hij na een levendige wedstrijd, waarin het tempo steeds erg hoog lag en de grote ploegen elkaar controleerden, de snelste in de eindsprint. Rene Ruitenberg eindigde als tweede, de derde plaats was voor Frans de Ronde.

De aanvang van de wedstrijd werd vertraagd doordat drie rijders met een buitenlandse licentie (Veldkamp, Sayutin en ten Kortenaar) bij de start een Wehkamp-pak droegen, terwijl er ook al een nederlandse Wehkamp-ploeg met het maximale aantal van 4 rijders aan de start stond. Ten Kortenaar trok hierop een neutraal pak aan. De beide andere rijders kregen een startverbod, reden desondanks toch mee, maar werden niet in de uitslag opgenomen.

Bij de dames ging de overwinning voor de tweede keer op rij naar Jenita Hulzebosch. Gretha Smit werd tweede op een ronde, voor Henny Bok.

De wedstrijd werd overschaduwd door het overlijden van Willem Poelstra na een hartstilstand vlak na afloop van de wedstrijd. In verband hiermee werd de B-wedstrijd afgelast.

Uitslagen: Heren A en Dames

16/17-10-99


www.MARATHONSCHAATSEN.nl