Evert van Benthem steunt Hulzebosch

Voordat Evert van Benthem volgend jaar naar Canada vertrekt, kan Erik Hulzebosch nog net een winterseizoen de vruchten plukken van de inspirerende invloed van de Elfstedenlegende. Nu Van Benthem de koeien van de hand heeft gedaan, heeft hij alle tijd om een nieuwe marathon- en skeelerploeg te leiden, waarvan behalve kopman Hulzebosch ook broeder Henk van Benthem, het jonge talent Arjan Smit en de drie supersnelle zusjes Jenita, Marjanne en Gretha Smit deel uitmaken.

De presentatie van de ploeg van Nefit Fasto (als sponsor opvolger van Buiter Beton en leverancier van hr-ketels) was zo vlak voor de opening van het seizoen vanavond in Utrecht een klap op de vuurpijl. In Van Benthem heeft de marathon weer een groot sportman terug, al duurt de vreugde maar één competitie.

Het onvermijdelijke afscheid doet Hulzebosch nu al een beetje pijn. "Net alsof een verkering is uitgemaakt en je weet dat die persoon nog een poosje in je buurt blijft."

Of het ploegleiderschap van Van Benthem het enige konijn is wat Hulzebosch uit de hoge hoed tovert, valt te bezien. "KC Boutiette zal wel niet mijn ploeggenoot meer zijn, al weet je het nooit. En misschien haal ik wel een andere buitenlander erbij, een rare Chinees of zo. In gekke ideeën moet je blijven geloven."

Van Benthem is klaar voor de klus. "Ach, ik ben er voor de kleine dingen, maar die kunnen wel doorslaggevend zijn. Als ik zeg: gáán, dan geef je iemand net die extra moraal die op dat moment nodig is."

Bron: Telegraaf (13-10-99)

Zie ook: Ploegenpresentaties


www.MARATHONSCHAATSEN.nl