Marathonfeest aan de Weissensee

Zaterdag 2 oktober wordt in Weissensee een groot marathonfeest georganiseerd. Op deze dag wordt Hotel Herzog eigendom van de Stichting Wintermarathon. Hotel Herzog is gelegen aan het "kleine meer" en heeft o.a. eigen grond direct aan het meer waar in de toekomst een eigen schaatsclubhuis zal verrijzen waar vanuit men direct op het ijs kan stappen. Van 1 december 1999 af kunnen natuurijsliefhebbers in Hotel Herzog verblijven voor een trainingsstage, een schaatsweekend etc.

Leden van de SWM krijgen korting op de overnachtingsprijs en de SWM heeft de Diabetes vereniging Nederland geadopteerd zodat "suikerpatienten" van 14 t/m 25 jaar in de toekomst gratis in Hotel Herzog kunnen verblijven terwijl zij daarnaast schaatstrainingsonderricht zullen krijgen.

Tevens wordt op 1 oktober het contract tussen de gemeente Weissensee en de SWM getekend dat partijen t/m 2011 aan elkaar verbind. Dit alles staat in het teken van 25 jaar Alternatieve Elfstedentochten. Vrijdag 1 oktober vliegen 8 Nederlandse journalisten naar de Weissensee om verslag te doen dit bijzondere sportgebeuren. Het Hotel wordt geopend door de Oostenrijkse schaatster Emese Huniady. De huidige eigenaar van Hotel Herzog, Dhr. Hans Müller blijft de komende 5 jaar als directeur/bedrijfleider aktief in het SWM-Hotel. Hans Müller is tevens Loco-burgemeester van Weissensee.

Bron: SWM (Aart Koopmans; 30-09-99)


www.MARATHONSCHAATSEN.nl