Evert van Benthem emigreert naar Canada

Evert van Benthem emigreert volgend jaar maart naar Canada. De tweevoudig winnaar van de Elfstedentocht vestigt zich in de buurt van Calgary. Van Benthem heeft in Red Deer, de woonplaats van wereldkampioen sprint Jeremy Wotherspoon, een optie op een boederij met landerijen.
Van Benthem stopte in 1996 op 37-jarige leeftijd met wedstrijdschaatsen. Volgens zijn vrouw Jeanette had haar man al meer dan tien jaar emigratieplannen. ,,We oriënteerden ons eerst op Nieuw Zeeland en vervolgens hebben we het oog op Canada laten vallen. Daar zouden we in 1992 al een boerderij kopen, maar dat mislukte.'' Op 15 september wordt het bedrijf van Van Benthem geveild.
De stap naar het buitenland is niet moeilijk. ,,De Nederlandse overheid heeft het niet goed met de agrariërs voor. Het plezier in het boerenvak wordt ons hier ontnomen. In Canada is het vrijheid, blijheid. We hebben daar een prachtige locatie gevonden. Niet geheel onbelangrijk is dat we dicht bij Calgary gaan wonen. Kunnen we toch schaatsen met onze kinderen'', aldus Jeanette van Benthem.

Bron: ANP (16-08-99)


www.MARATHONSCHAATSEN.nl