Schaatsspel marathonliefhebbers krijgt verrassend slot

De eerste editie van het schaatsspel voor marathon en Elfsteden is in een grote verrassing geëindigd. Twee deelnemers aan dit spel van de Supportersclub Jan Maarten Heideman ontvingen de hoofdprijs, het nieuwste model klapschaatsen van Raps. Opmerkelijk zijn ook hun namen. De eindzege was voor Jan Groot uit Lochem, die lid is van de commissie kernploegen van de schaatsbond KNSB en Arrie Heideman uit Gelselaar, moeder van de marathonschaatser met een supportersclub. Zij gaf vervolgens haar schaatsen direct aan de jeugdige Remco Nijkamp uit Neede, die als derde eindigde.

Loting zou bij een gelijk aantal punten de winnaar aanwijzen van dit bijzondere schaatsspel, dat via Internet (http://leden.tref.nl/ardhenn/) kon worden gevolgd. Met die oplossing nam directeur Hans Veldhuis van Interraps uit Almelo geen genoegen. Als twee deelnemers in zo'n sportief evenement gelijk eindigen, verdienen zij volgens hem beiden de hoofdprijs. Zo ontvingen zij uit zijn handen een paar Raps Ultra Nova met vernieuwde Axle. Hetzelfde model waar Jan Maarten Heideman dit seizoen zes keer op zegevierde.

Het schaatsspel kreeg in alle opzichten een spannend slot. Er namen in totaal 119 personen uit het gehele land aan deel. Zij vergaarden punten met het goed voorspellen van winnaars van marathonwedstrijden. De laatste weken stond Arrie Heideman met 25 punten aan de leiding. Aan het slot van de marathonstrijd om de Unox-cup maakte Jan Groot nog een geweldige sprong. Hij gokte goed met de eindoverwinning van Henk Angenent, vergaarde zo tien punten en kwam ook uit op 25. Hoog eindigde ook redactrice Irene Postma van het internationale schaatsblad Speedskating World. Zij werd met 23 punten tweede. Junior Remco Nijkamp uit Neede stelde met 21 punten de derde plaats veilig.

Marathonveteraan Harry Klein Gebbink uit Groenlo, die geruime tijd stevig aan de leiding ging bij het schaatspel, moest genoegen nemen met een vierde plaats in het eindklassement. Hij werd gevolgd door een groepje deelnemers met zeventien punten: W.G.M. Veenboer uit Nieuwkoop, R. de Greef uit Leusden, M. Bisperink uit Haarlo, G.J. Hennink uit Gelselaar, P. Posseth uit Borculo en Annie Rensink uit Geesteren. Een tweede groep, met zestien punten, bestond uit: Martijn van Langen uit Maarsen, B. Schroer uit Eibergen, E. Kornegoor uit Neede en J. de Weerd uit Terwolde. Over vijftien punten beschikten: H.J. Besselink uit Nijmegen, A. Passchier uit Wieringen en Alexander Heideman uit Gelselaar.

Het schaatsspel is al in het eerste seizoen een groot succes geworden. Het verschafte deelnemers en organisatoren veel plezier. Daarom overweegt de supportersclub ook voor het nieuwe schaatsseizoen een schaatsspel te organiseren.

Suppportersclub Jan Maarten Heideman; adres: Ard Hennink, Laarbergweg 2, 7275 BN Gelselaar, telefoonnummer 0545 481624, e-mail-adres: ardhennink@tref.nl

Bron: Ard Hennink (25-03-99)


www.MARATHONSCHAATSEN.nl