Sandra Zwolle volgend seizoen weer in marathonpeloton

Sandra Zwolle verruilt komend seizoen het langebaanschaatsen voor de marathon. De sprintster uit de kernploeg allround maakt hiermee een comeback; vóór haar langebaancarrière reed Zwolle al marathons. In 1993 won ze de KNSB-beker en in 1994 en 1995 was ze Nederlands kampioene.
Dit seizoen verliep voor de schaatsster teleurstellend, omdat ze de WK sprint van afgelopen weekeinde in Calgary miste. Zwolle moest voor haar kwalificatie in Berlijn een skate-off met Annamarie Thomas rijden, die ze verloor. In november van afgelopen jaar had ze evenwel al besloten na dit seizoen te stoppen met langebaanwedstrijden. Zaterdag in Haarlem en woensdag in Utrecht reed ze al twee keer mee met een marathon.
,,Dat was wel even wennen. Vooral voor mijn rug, die wel erg zwaar wordt belast.'' De sfeer in het marathonpeloton spreekt Zwolle meer aan dan die in haar huidige schaatsomgeving. ,,Het is hier veel relaxter. Geen haat en nijd, heel gezellig.'' Een ploeg heeft ze nog niet gevonden, maar binnenkort vinden wel gesprekken plaats. ,,Een concrete aanbieding heb ik echter nog niet. Maar al vind ik geen ploeg, dan nog zal ik volgend jaar marathons gaan schaatsen.''

Bron: ANP (24-02-99)


www.MARATHONSCHAATSEN.nl