Van Meggelen wint tijdrit

Rob van Meggelen heeft woensdag op de Oostenrijkse Weissensee de eerste opwarmronde voor de Alternatieve Elfstedentocht van komende zaterdag gewonnen. De schaatser uit Amsterdam schreef de tijdrit over een kilometer op zijn naam, in 1.13,98. Teamgenoot Erik Feenstra werd tweede: 1.14,47. De ploeg van Van Meggelen had dit seizoen nog geen enkele overwinning behaald.
Ruud Borst, die maandag de open Nederlandse titel opeiste en daarna zijn contract bij Bional met een jaar verlengde, eindigde als achtste. Meest spraakmakend was de tiende plaats van Henk Angenent. De Elfstedenwinnaar verscheen wegens materiaalpech te laat aan de start. Tot ergernis van sommige ploegleiders en schaatsers kreeg Angenent toch nog een herkansing. ,,Onbegrijpelijk. Angenent had zijn spullen beter voor elkaar moeten hebben'' vond Van Meggelen. ,,Hij trok zijn drie jaar oude veters voor het vertrek kapot. Voor de start van een echte Elfstedentocht zou hij ook kansloos zijn geweest''.
Van Meggelen ontpopt zich als een tijdritspecialist. Vorig jaar werd hij tweede en in 1997 ging hij ook met de zege aan de haal. ,,Ik moest de eer vandaag hoog houden. De tijd van 1.13,98 is vreselijk snel. Op de kunstijsbaan was ik nooit sneller dan 1.20. Dit traject zal wel iets minder ver geweest zijn dan een echte kilometer. Als dat niet zo is, dan mag ik nog wel naar het WK sprint in Calgary", grapte de Amsterdammer.

Volledige uitslag

zie ook: SWM

Bron: ANP (03-02-99)


www.MARATHONSCHAATSEN.nl