Timmer krijgt eerste boek Ten Kortenaar

Tweevoudig olympisch kampioene Marianne Timmer heeft woensdag het eerste exemplaar van het boek van schaatscollega Marnix ten Kortenaar in ontvangst genomen. In het Thialf-stadion in Heerenveen, waar komend weekeinde de Europese kampioenschappen allround worden gehouden, waren ook Ids Postma en Bart Veldkamp onder de genodigden.
Ten Kortenaar, die namens Oostenrijk bij de Winterspelen in Nagano als tiende eindigde op de 5000 meter, presenteerde zelf het boek 'Op weg naar het licht'. Auteur Martin Ros, vertegenwoordiger van uitgever Aspekt, roemde het talent van Ten Kortenaar, op zowel sportief als artistiek terrein.
De Hagenaar schreef een schaatsboek, met oog voor meer. ,,Een boek in drie lagen'', zei hij woensdag zelf. ,,Zeventig procent is waar gebeurd, 30 procent is fictie.'' De eerste laag is oppervlakkig en gaat over schaatsen en komische voorvallen, zegt de auteur. Gaandeweg gaat Ten Kortenaar in zijn debuutroman van dik 180 pagina's op zoek naar de geestelijke balans in de topsport, vervolgens zelfs naar de zin van het leven.
De schaatser/schrijver draagt zijn werk op aan zijn vader, die op vroege leeftijd overleed. ,,Het is geen schaatsboek, geen van strip tot klap, het gaat verder; veel verder.''

Bron: ANP (06-01-99)


 


www.MARATHONSCHAATSEN.nl