KNSB START EIGEN SECTIE SKEELEREN

De KNSB (Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond) gaat een eigen Sectie Skeeleren oprichten. Deze sectie krijgt dezelfde bevoegdheden en verant-woordelijkheden als de andere secties binnen de KNSB (zoals bijvoorbeeld langebaan, marathon en kunstrijden).

Het Sectiebestuur Skeeleren van de KNSB heeft een viertal hoofdtaken:

  1. Het opbouwen van een infrastructuur (sporttechnisch en bestuurlijk) en een licentiesysteem voor het georganiseerd beoefenen van de skeelersport binnen het verband van de KNSB.
  2. Het verzamelen, inzichtelijk maken en verspreiden van informatie betreffende de aanleg en onderhoud van skeelerbanen.
  3. Het opbouwen, bewaken en begeleiden van een systeem voor opleidingen gericht op de skeelersport (organisatorisch, bestuurlijk en sporttechnisch kader). Dit in samenwerking en op advies van de Commissie voor Opleidingen en het Sectiebestuur Marathon.
  4. Het stimuleren en coördineren van skeeler-toertochten door bij de KNSB aangesloten toertochtorganisaties (in samenwerking met de Sectie Toer-schaatsen).

Het Bondsbestuur van de KNSB heeft daarbij nadrukkelijk uitgesproken dat de zelfstandigheid van de SBN (Skeeler Bond Nederland ) en de resultaten van de aktiviteiten van de SBN over de afgelopen jaren gerespecteerd wordt. Maar tegelijk-ertijd meent het KNSB-Bondsbestuur dat de KNSB een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van de skeelersport in de volle breedte.

De KNSB heeft het voornemen om - waar mogelijk - bovengenoemde 4 hoofdtaken in overleg en samenwerking met de SBN ter hand te nemen.

Het opzetten en organiseren van een landelijke skeelercompetitie wordt vooralsnog niet door de KNSB ter hand genomen. Een streven naar een landelijke competitie onder vlag van de KNSB zou een ongewenste confrontatie met de SBN kunnen betekenen.

16-12-98 (KNSB)


www.MARATHONSCHAATSEN.nl