VOORWOORD SEIZOEN 98-99

Sportvrienden,

Indien het gezegde "zonder winterwater geen winter" uitkomt, staat ons het komende seizoen een fantastisch natuurijsseizoen te wachten. Water hebben we inmiddels in overvloed gehad.

Ook zonder het natuurlijk felbegeerde natuurijs staat ons het komend seizoen een goed wedstrijdprogramma te wachten. Naast de wedstrijden om de Unox-Cup staat er dit seizoen, dankzij de inzet van velen, weer een echte zesdaagse op het programma. De uitstraling ven een zesdaagse is van groot belang voor het marathonschaatsen en het sectiebestuur is verheugd dat de "Greenery" als sponsor voor het evenement is binnengehaald.

De in het afgelopen seizoen ingevoerde regel dat een ploeg maximaal bestaat uit vier rijders heeft goed voldaan en blijft derhalve gehandhaafd. Nieuw is dat het komende seizoen geen wedstrijden meer aftrekbaar zijn.
Bij de dames zal het oranje leiderspak worden ingevoerd. Voor de heren B en de veteranen komt er één klassement, waarbij met uitzondering van het NK alle kunstijs-wedstrijden meetellen.

Naast de wedstrijden op het kunstijs wordt er ijs en weder dienende in Oostenrijk op natuurijs gestreden om het "Open Nederlands Kampioenschap", de Alternatieve Elfstedentocht en een aantal andere wedstrijden. Ook de wedstrijden in Finland zullen weer worden verreden.

Het sectiebestuur heeft deze zomer een aanzienlijke wijziging ondergaan. De budgetbeheerder kon zonder problemen worden vervangen door een oude bekende in het marathonschaatsen, Teun Breedijk. De vervanging van de voorzitter kostte aanzienlijk meer energie. Met de komst van Peter Leegwater is het sectiebestuur weer compleet en kan de ingeslagen weg worden voortgezet.

Een woord van dank aan alle vrijwilligers, die het komend seizoen weer belangeloos aan het werk gaan om de wedstrijden op het kunst- en natuurijs in goede (ijs)banen te leiden is op z'n plaats.

Tenslotte wordt al onze marathonschaatsers en schaatsters en alle vrijwilligers en goed en sportief schaatsseizoen toegewenst.

14-10-98 (Bestuur KNSB - Sectie Marathon)


www.MARATHONSCHAATSEN.nl