Boek 'Leren van schaatser Jan Maarten Heideman'

boekheideman.jpg (30994 bytes)Elke schaatsliefhebber kan leren van Jan Maarten Heideman. Over en van hem verschijnt op 13 november het boek 'Leren van schaatser Jan Maarten Heideman'. Hij heerste de afgelopen seizoenen in het marathonschaatsen. Boeiend en informatief is zijn verhaal. Voor recreanten en wedstrijdschaatsers, voor langebaanrijders en marathonschaatsers. En bovenal voor natuurijsliefhebbers.

Zijn reeks experimenten en vernieuwingen in de schaatssport is bijna even indrukwekkend als zijn opzienbarende aantal zeges. Hij is dè man van de klapschaats, de klapskeeler, de carveschaats, het haaienvinnenpak en de 3D-schaats.

Heideman is trendsetter in een sport van trendvolgers en heeft het niveau van deze sport een enorme push gegeven, schreven journalisten. Schaatsers roemen zijn compleetheid en zijn vakmatige benadering.

Samen met hoofdredacteur Huub Snoep van SchaatsSport schreef Heideman dit schaatsboek, dat wordt uitgegeven door BerkelBoek in Borculo. Het staat bol van tips en informatie voor een zeer breed publiek. Hij beantwoordt 101 vragen en geeft geheimen prijs over zijn training en zijn schaatsen. Hiermee won hij naast vele andere wedstrijden: Nederlandse titels op kunst- en op natuurijs, drie keer achtereen de zesdaagse, twee keer achtereen de Cup voor het klassement en de Alternatieve Elfstedentocht in Finland.

Bijzonder is dat de marathonschaatssport officieel bijna even oud is als de 28-jarige Heideman. Daarom is in het boek voor elk schaatsseizoen van zijn leven een overzicht opgenomen met het aantal vorst- en ijsdagen en de namen van winnaars van belangrijke schaatswedstrijden, waaronder de natuurijsklassiekers. Bovendien staat er een hoofdstuk in met cijfers en grafieken van alle marathonwedstrijden op kunstijs in Nederland.

Jan Maarten Heideman is niet alleen een bijzondere schaatser, maar ook fysiotherapeut. Zijn lessen vormen een onmisbare schaatscursus. Zijn rijk geïllustreerde boek telt 144 pagina's en kost Fl. 27,55 (12,50 euro). Het is verkrijgbaar in de boekhandel (ISBN 907391809X). Nadere informatie: internetpagina www.berkelboek.nl

Erik Neede, 31-10-01


www.MARATHONSCHAATSEN.nl