Relus ter Beek ook actief bij marathonschaatsen

Relus ter Beek gaat zich ook met marathonschaatsen bemoeien. De voormalig minister van Defensie neemt zitting in een werkgroep, die verder bestaat uit Heleen Crielaard (ex-volleybalster) en Harry Oosterhuis (pr-man van Wehkamp). Ter Beek, die onlangs bij het langebaanschaatsen de functie van voorzitter van de VPS (Vereniging Professioneel Schaatsen) aanvaardde, moet bij de marathon de VMS (Vereniging Marathon Sponsors) ondersteunen.

De belangengroep van marathonsponsors hoopt met de samenstelling van de nieuwe werkgroep de relatie tussen de schaatsbond, schaatsers en ploegleiders te verbeteren. Verder moet de werkgroep op advies van de VMS onderzoeken of er mogelijkheden zijn om een aparte profsectie voor de marathon binnen de KNSB op te richten.

Het conflict tussen de VMS (Vereniging van Marathon Sponsors) en de KNSB is overigens nog steeds niet opgelost. De belangenvereniging van sponsors wil het komende seizoen meer faciliteiten voor minder geld. De schaatsbond daarentegen denkt daar anders over en heeft het prijskaartje voor ploegen die deelnemen aan de competitie bijna verdrievoudigd.

De VMS heeft de schaatsbond nu een ultimatum gesteld. Mocht het conflict dinsdag niet worden opgelost, dan wordt de jaarlijkse persconferentie van de sectie marathon woensdag in Alkmaar door tien grote marathonploegen geboycot.

Verder wil de VMS dat de KNSB haar schaatskalender aanpast. Het open Nederlands kampioenschap, dat op zaterdag 9 februari gepland staat, moet naar een andere datum worden verschoven. Volgens de VMS is de publiciteitswaarde van de titelstrijd nihil, omdat op dezelfde dag de Olympische Spelen in Salt Lake City worden geopend.

© ANP, 08-10-01


www.MARATHONSCHAATSEN.nl