Conflict KNSB en VMS over bijdrage

Vlak voor de start van de marathonschaatscompetitie is er een conflict ontstaan tussen de KNSB (Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond) en de VMS (Vereniging van Marathon Sponsors). De belangenvereniging van sponsors wil het komende seizoen meer faciliteiten voor minder geld. De schaatsbond daarentegen heeft het prijskaartje voor ploegen die deelnemen aan de competitie bijna verdrievoudigd.

Woordvoerder Dirk Uittenbogaard van de VMS vindt dat niet acceptabel. "Wij hoeven toch niet 1000 gulden extra te betalen omdat de schaatsbond in financiële nood zit? Vroeger betaalden we 600 gulden voor een ploegleiders- en verzorgerskaart. Bovendien kreeg iedere grote sponsorploeg vier seizoenkaarten cadeau. Daar is tegenwoordig geen sprake meer van. Een seizoenkaart voor een geldschieter kost nu 250 gulden. Dat kun je niet maken", zegt Uittenbogaard. "Dirk Scheringa pompt miljoenen in de schaatssport en moet nu aan de kassa een kaartje kopen. Belachelijk." Teun Breedijk, lid van de sectie marathon, noemt de prijsstijging terecht."De sponsorploegen dragen bijna geen gulden bij aan de KNSB, terwijl ze toch veel tv-exposure van ons krijgen."

Het conflict tussen de schaatsbond en de VMS moet volgens Uittenbogaard op korte termijn worden opgelost. "Anders komen de grote ploegen zeker niet naar de jaarlijkse persconferentie van de sectie marathon."

© ANP, 26-09-01


www.MARATHONSCHAATSEN.nl