WEDSTRIJDPROGRAMMA
SEIZOEN 2001-2002

Het wedstrijdprogramma 2001-2002 heeft ten opzichte van vorig seizoen geen essentiële wijzigingen ondergaan. Het belangrijkste verschil is de verplaatsing van het Open Nederlands Kampioenschap op buitenlands natuurijs van Oostenrijk naar Zweden. Nadat enkele jaren geleden dit evenement binnen Oostenrijk was verplaatst van de Plansee naar de Weissensee, is dit nu toegewezen aan Mora in het midden van Zweden. Op 9 februari 2002 staat daar het ONK gepland, terwijl eraan voorafgaand er vanaf 3 februari al meerdere wedstrijden en tochten worden georganiseerd.

De seizoenstart op kunstijs zal zijn op 10 oktober in Alkmaar, waarna op  13 oktober in Amsterdam weer een reeks van 19 KNSB-Cup marathons van start gaat, met op 23 februari de finale in Eindhoven. Ook de Zesdaagse staat weer op het programma en van 11 t/m 16 december zal er weer gestreden worden om het Greenery-spruitjespak. De finale hiervan is in Utrecht. Het Nederlands Kampioenschap op kunstijs zal wederom op 2e kerstdag worden gehouden. Plaats van handeling is Deventer.

Voorafgaand aan  de genoemde "Zweden"-week (3-10 februari), zijn er vanaf 25 januari 2002 weer de bekende marathontochten en -wedstrijden op de Weissensee, met de afsluitende Alternatieve Elfstedentocht-wedstrijd over 200 km op 1 februari (zie SWM). De Alternatieve Elfstedentocht in Finland zal op 2 maart plaatsvinden in Kuopio. Dit is dan tevens weer de laatste wedstrijd van het seizoen.

Uiteraard houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen en nieuwtjes.

Volledige wedstrijdkalender kunstijs

Buitenlandse natuurijswedstrijden

03/05-09-01


www.MARATHONSCHAATSEN.nl