Hulzebosch wil cadeautje van justitie

Erik Hulzebosch hoopt dankzij zijn Nederlandse natuurijstitel zijn rijbewijs weer terug te krijgen. "Justitie mag me het roze papiertje nu wel teruggeven. Het zou een mooi cadeautje zijn." Hulzebosch werd vorig jaar november door de politie betrapt op een snelheidsovertreding. Op de weg tussen Dronten en Elburg reed hij veel te hard.

In de veronderstelling dat zijn vriend Rene Ruitenberg achter hem reed, voerde Hulzebosch de snelheid naar 180 kilometer per uur op. Het wedstrijdje liep verkeerd af. De achtervolger bleek niet Ruitenberg te zijn, maar een politieagent. Hulzebosch moest zijn rijbewijs inleveren.

Hij heeft bij de rechtbank in Lelystad wel een schriftelijk verzoek ingediend om het rijbewijs terug te krijgen, maar dat werd niet gehonoreerd. De kantonrechter behandelt de zaak op 20 februari. Tot die tijd mag hij niet achter het stuur. "Maar in Duitsland en Oostenrijk scheur ik er weer rustig op los. Ik kan mijn vrouw niet constant op de snelwegen laten rijden. Dat is te vermoeiend voor haar. In Nederland geeft dat ook problemen. Jenita rijdt me bij nacht en ontij door stad en land. Dat is niet vol te houden", klaagde de marathonschaatser.

ANP, 28-01-01


www.MARATHONSCHAATSEN.nl