Bertjan van der Veen naar NUON-ploeg

Bert Jan van der Veen (32) uit Joure schaatst het volgende winterseizoen voor de NUON-ploeg. De Nederlands kampioen op kunstijs tekende vrijdag in het Oostenrijkse Techendorf een tweejarig contract.

Van der Veen neemt de plaats in van kopman Rob van Meggelen, die op last van ploegleider Richard van Kempen moet vertrekken. Van Meggelen was onlangs zonder medeweten van de teambaas met andere ploegen in onderhandeling gegaan voor een beter contract.

"Dat vond ik niet netjes. Vandaar dat we niet verder met hem zijn gegaan", verklaarde Van Kempen. Voor Van der Veen kwam dat goed uit. Zijn huidige sponsor, Slager industriële dienstverlening, stopt er na dit seizoen mee. Aanvankelijk zou Slager een fusie aangaan met de Bional-ploeg. Maar uitgerekend Van der Veen stond die samenwerking in de weg, omdat hij een te hoog salaris (twee ton) vroeg.

"Ik vind het een goedkoop excuus van Slager en Bional dat ik de nieuwe ploeg heb opgeblazen. Zonder mij hadden ze ook door kunnen gaan", reageerde Van der Veen verbeten. Naast Van der Veen bestaat de NUON-ploeg volgend seizoen uit Bas van Hest, Koen Lankhaar en Kurt Wubben. Het vrouwenteam van NUON, met Sandra de Ronde, Kathalijne Oudhof en Miranda van der Haring, wordt na dit jaar opgeheven.

ANP, 26-01-01


www.MARATHONSCHAATSEN.nl