Sponsor voor Open NK marathon

De KNSB en AA-Drink zijn tot overeenstemming gekomen voor de sponsoring van het Open Nederlands Kampioenschap Marathonschaatsen op Natuurijs dat op zaterdag 27 januari aanstaande op de Weissensee (AUT) verreden zal worden. Tevens zal AA-Drink als sponsor optreden voor de AGM-Marathon die 2 dagen laten (op maandag 29 januari) wordt gehouden. AA-Drink is in Nederland marktleider als het gaat om sportdrank en ziet met de sponsoring van het ONK en de AGM-Marathon mogelijkheden om haar naamsbekendheid verder te vergroten.

Het is voor de vierde maal dat het ONK marathonschaatsen op Natuurijs op de Weissensee zal worden gehouden. Het ONK is in feite een officieuze titelstrijd, maar zeker in winters zonder natuurijs beschouwt iedereen dit evenement als een toernooi met status. De winnaars van vorig jaar waren Jan Maarten Heideman en Gretha Smit bij de dames. Beiden behaalden dat jaar een zogenaamde "double" door zowel de titel op kunstijs als natuurijs binnen te halen. Voor het ONK en de AGM-Marathon geldt de volgende categorie verdeling: heren: 100 kilometer, dames: 60 kilometer, veteranen 75 kilometer.

De KNSB raakte vorig seizoen haar hoofdsponsor, UNOX, kwijt. Sindsdien dragen de schaatsers geen reclame meer op hun beennummers. UNOX blijft wel de wedstrijden op Nederlands natuurijs sponsoren.

De organisatoren van de Oostenrijkse alternatieve Elfstedentocht zitten sinds jaren ook zonder hoofdsponsor. Ondanks de financiŽle tegenvaller draait het evenement, dat dit jaar op 2 februari plaatsheeft, kostendekkend.

KNSB / ANP, 12-01-01


www.MARATHONSCHAATSEN.nl