The Greenery Six Marathon Zesdaagse - dag 5

Den Haag - 16 december 2000

Zege Arnold Gaasenbeek in vijfde wedstrijd

Arnold Gaasenbeek heeft zaterdag in Den Haag de voorlaatste wedstrijd van de marathonzesdaagse op zijn naam geschreven. De schaatser uit Maarssen toonde zich in de eindsprint de snelste van een kopgroep van vier man. Gaasenbeek, die vorig seizoen tijdens de alternatieve Elfstedentocht in Finland meerdere bevroren tenen opliep, had op kunstijs nog nooit een wedstrijd gewonnen.

Hans van der Wetering en Remco Holtrop werden tweede en derde. Piet Kleine, donderdag winnaar in Eindhoven, eindigde als vierde. Het viertal had een ronde voorsprong op het peloton. Harry Kuipers won de sprint van de achtervolgende groep. De Fransman Cedric Michaud finishte als elfde en blijft leider in het klassement.

De zesdaagse wordt zondag in Utrecht afgesloten. Het is de vraag of Peter de Vries in de Domstad van start gaat. De schaatser uit Oranjewoud, vierde in het klassement, kwam in de massasprint ten val. Hij schampte daarbij met zijn hoofd tegen het erepodium. De Vries liep een grote hoofdwond op, die gehecht moest worden in het ziekenhuis.

ANP, 16-12-00

Marianne Smit won de eerste wedstrijd van de Greenery vrouwen-tweedaagse.

Uitslagen: Heren A - Dames


www.MARATHONSCHAATSEN.nl