Nog steeds groei in ledenbestand Elfsteden

Het ledenbestand van de Elfstedenvereniging is met 489 nieuwe leden opnieuw gegroeid. Totaal zijn er nu 32.944 leden geregistreerd, waarvan 14.694 met startrecht, 17.577 met startkans, 670 niet rijdende leden en drie ereleden. Uit de grootste groep zijn onlangs 5000 schaatsers ingeloot voor een startbewijs. Mocht de Elfstedentocht dit seizoen niet doorgaan, dan moeten de 5000 rijders volgend jaar gewoon weer meeloten voor een startkaart.

IJs ligt er nog niet, maar binnen in de zaal van het FEC zat voorzitter Henk Kroes handenwrijvend achter de bestuurstafel van de Vereniging De Friesche Elf Steden. "We willen weer ongelooflijk graag een tocht organiseren", zei de preses tegen de ruim 300 aanwezige leden op de jaarvergadering in Leeuwarden. De voortekenen zijn niet gunstig. Volgens weerkundigen was december nog nooit zo warm als deze maand.

Het handmatig stempelen bij de eerstvolgende tocht blijft gehandhaafd. Mogelijk gaat de organisatie in de toekomst wel gebruik maken van een chipsysteem, dat volgend jaar bij de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee wordt gebruikt.

"Maar dat zijn alleen maar aanvullende voorzieningen, zoals we dat nu ook hebben met de videocamera bij de finish. Niemand hoeft ongerust te zijn dat de stempelkaart verdwijnt", aldus Kroes.

De samenstelling van het bestuur bleef intact. Naast de voorzitter Kroes werden ook de bestuurders Jos van Winkelen, Henk Dijkstra en Atze van der Meer door de vergadering voor twee jaar herkozen.

ANP (15-12-00)


www.MARATHONSCHAATSEN.nl