Slager stopt sponsoring marathonteam

Slager Industriële Dienstverlening zet aan het eind van dit winterseizoen een punt achter de sponsoring van het schaats- en skeelerteam. Manager Evert Slager is in onderhandeling met een aantal kandidaten voor het hoofdsponsorschap van het schaatsteam, dat bestaat uit Miel Rozendaal (Warmenhuizen), Frans de Ronde (Monnickendam), Bertjan van der Veen (Joure) en Ard Alderts (Sint Nicolaasga).

‘We hebben onze doelstelling bereikt met deze vorm van sportsponsoring,’ zegt Evert Slager. ‘De schaats- en skeelerteams hebben zeker een bijdrage geleverd aan de naamsbekendheid van ons bedrijf. Naast het bereiken van die doelstelling speelt ook het budget een rol. Als bedrijf gaan we op alle gebieden voor kwaliteit. Oók met de promotie van de schaats- en skeelerteams. De laatste jaren is er echter steeds meer geld nodig voor goede teams. Ook dat heeft een rol gespeeld bij onze beslissing om afscheid te nemen van de schaats- en skeelersport. We hebben gewikt en gewogen en uiteindelijk besloten om het budget een andere bestemming te geven.’

Vorige winter reed het kwartet van Slager sterk tijdens de wedstrijden op kunst- en natuurijs. Naast de individuele kunstijstriomf van Miel Rozendaal en tal van andere ereplaatsen won Slager toen ook het ploegenklassement. ‘Onze ploeg is een vriendenteam. Als collectief zijn we sterk en kunnen we ook dit winterseizoen op kunst- en natuurijs potten breken,’ zegt ploegleider Co Giling, in het verleden één van de schaatstoppers uit het marathoncircuit.

Oók voor het skeelerteam, dat bestaat uit Frank Fiers (België), Marcel Oosten (Oude Horne), Davy Willems (België), Henk Schra (Staphorst) en ploegleider Koop Talen (Heerenveen), is Slager op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.

Co-sponsor Monda Vakantieparken heeft aangegeven volgend seizoen, naast een nieuwe hoofdsponsor, graag actief te willen blijven als sponsor van het skeelerteam, dat tijdens het afgelopen seizoen vele successen geboekt heeft. In Nederland werden meerdere overwinningen geboekt. Frank Fiers behaalde de 2e plaats in de nederlandse competitie en werd bovendien Belgisch kampioen. Verder reed hij, samen met Davy Willems, vooraan mee bij diverse Internationale World Cups.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer E. Slager (06-53999080).

Evert Slager (17-10-00)


www.MARATHONSCHAATSEN.nl