Ruud Borst wint rechtszaak

De kantonrechter in Heerenveen heeft woensdag bepaald dat marathonschaatser Ruud Borst met onmiddellijke ingang de overstap mag maken van het Bionalteam naar de formatie van Wehkamp.
De rijder uit Leiderdorp had met zijn werkgever een verschil van mening over de ontsnappingsclausule in zijn contract. Deze hield in dat Borst mocht vertrekken als hij zich (financieel) kon verbeteren. Bional had daarbij echter het recht om dit middels een gelijkwaardige aanbieding tegen te houden. Hiervan werd evenwel geen gebruik gemaakt omdat men van mening was dat de clausule alleen geldig was bij het einde van de contractperiode. Borst werd echter in het gelijk gesteld en hoeft dan ook geen afkoopsom te bepalen. Hij ziet daarentegen zijn inkomsten flink stijgen en zal zich nu fulltime op het (marathon)schaatsen gaan toeleggen. Borst tekende voor twee jaar. Of Bional nog in beroep gaat is onduidelijk.
Naast Jan Maarten Heideman is Borst de tweede topper binnen het Wehkamp-team. Daarnaast rijden Haico Bouma en Jan van Oosterom komend seizoen voor de Zwolse A-ploeg.

23-08-00


www.MARATHONSCHAATSEN.nl