KNSB en AGM kiezen voor de Weissensee

De KNSB heeft het afgelopen weekend definitief gekozen voor de Weissensee als locatie voor het Open Nederlands Kampioenschap Marathonschaatsen op natuurijs. De bond had de keuze uit aanbiedingen uit Finland, Zweden en Oostenrijk. Het Open Nederlands Kampioenschap wordt op zaterdag 27 januari 2001 op de Weissensee gehouden. Het O.N.K. wordt op maandag 29 januari gevolgd door de A.G.M. marathon. Deze klassieker van de schaatsverenigingen van Ankeveen, Giethoorn en Maasland, heeft ook de Weissensee als locatie gekozen.
De Stichting Wintermarathon, organisator van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, zal voor de KNSB en de zusterverenigingen van de AGM de logistiek ter plaatse verzorgen. De Alternatieve Elfstedentocht voor wedstrijdrijders volgt dan op vrijdag 2 februari. De tussenliggende dagen worden ingevuld door diverse wedstrijdonderdelen die samen de Ronde van Oostenrijk vormen.
De traditionele schaatsweek op de Weissensee is voor 2001 nu al bijna volledig volgeboekt. Ca. 8.000 Nederlandse schaatsliefhebbers bevolken de laatste week van januari en de eerste dagen van februari de oevers van het op ca. 1000 meter hoogte gelegen bergmeer. Voor de toerrijders worden er op vrijdag 26 januari en donderdag 1 februari Alternatieve Elfstedentochten over 50, 100 en 200 km gehouden. De snelle recreanten hebben hun eigen "alternatieve wedstrijd" op maandag 29 januari, gelijk met de A.G.M. Marathon. Nieuw zijn het komende seizoen de (hoogte)trainingstages op natuurijs. Op de Weissensee, die vanaf begin december al bevroren is, zullen van 9 december a.s. tot medio maart 2001 wekelijks trainingsstages onder begeleiding van ervaren schaatstrainers worden gehouden voor beginnelingen en gevorderden
.

De SWM heeft vorige maand voor de uitzending van haar evenementen een contract afgesloten met SBS6 t/m 2003.

Inlichtingen: 030-2660169 of e-mail: office@weissensee.nl

SWM (03-07-00)   


www.MARATHONSCHAATSEN.nl