TVM wil ook marathonploeg

Verzekeringsconcern TVM pakt haar entree in de schaatswereld groots aan. Het bedrijf begint volgend seizoen niet alleen met een eigen langebaanploeg (voorheen de Sanex-ploeg), ook wil men in het marathonschaatsen met een eigen ploeg ten tonele verschijnen. Er hebben inmiddels serieuze gesprekken plaatsgevonden met Evert Slager, hoofdsponsor van de succesvolle Slager-marathonploeg.
Slager zelf ziet ook wel wat in een verregaande samenwerking met TVM. "Ook in het marathonschaatsen vliegen de budgetten omhoog. In deze hype kunnen we als relatief klein bedrijf niet mee blijven doen, maar het zou zonde zijn als het team uit elkaar zou vallen door geldgebrek", aldus Evert Slager, wiens ploeg met een begroting van circa vier ton op jaarbasis werkt. Hij acht de kans reëel dat TVM volgend seizoen als hoofdsponsor van de ploeg optreedt en dat zijn eigen bedrijf daarbij als subsponsor zal fungeren.
Verder ligt het in de bedoeling dat er ook op sportief gebied een zekere samenwerking met de langebaanploeg van TVM zal ontstaan. Slager: "De marathonschaatsers kunnen daar beter van worden. Vooral op het gebied van trainingsfaciliteiten kan er nu nog één en ander verbeterd worden."

Telegraaf (12-04-00)   


www.MARATHONSCHAATSEN.nl