Felle reaktie SWM op berichtgeving KNSB

Het bestuur van de Stichting Winter Marathon (SWM) is hogelijk verbaasd in Japan uit De Telegraaf te moeten vernemen, dat haar eigen voorprogramma op de Weissensee, al sinds 1990 in ongewijzigde vorm met veel succes gehouden, zou moeten verdwijnen voor het ONK en de AGM-marathon.

Daarnaast is het vreemd om uit de media te moeten vernemen, dat de Sectie Marathon van de KNSB een evenement, dat onder verantwoording van de Oostenrijkse bond verreden wordt, gaat voorschrijven wie de hoofdscheidsrechter dient te zijn.

Ook vreemd is dit bericht, omdat Jan Keyzer, vice voorzitter van de Sectie Marathon van de KNSB en voorzitter van de AGM, drie weken geleden op de Weissensee nog verklaarde dat: "Als het seizoen is afgelopen, gaan we met alle betrokkenen de zaak evalueren". Ook de SWM was en is nog steeds voorstander van het overlegmodel. Maar kennelijk is Keyzer bij thuiskomst door zijn voorzitter teruggefloten.

Weissensee ijsmeester Norbert Jank laat vanuit Akan weten, dat de baan op de Weissensee exact 14,4 km was en dat de 14 ronden een afgelegde afstand van 204,4 km. betekende. De goede ijsomstandigheden zorgden ervoor, dat er bijna gemiddeld 40 kilometer per uur werd gereden. Hierdoor bleek een droomtijd van 5 uur 11 minuten mogelijk.

De Stichting Winter Marathon vraagt zich af of het nog zin heeft om met de KNSB en de besturen van de AGM verder te onderhandelen over toekomstige evenementen, als anderen dan de SWM en de rijdersraad gaan bepalen hoe een weekje Weissensee er in de toekomst uit moet zien.

Bestuur SWM (23-02-00)


www.MARATHONSCHAATSEN.nl