Hans Pieterse wint tijdrit

Hans Pieterse heeft op de Weissensee het eerste onderdeel van de Ronde van Oostenrijk gewonnen. In de tijdrit over ca. 2.5 km was hij met 3.48 de snelste. Jan Maarten Heideman werd tweede met 3.51 en Ruud Borst derde (3.52). Bij de dames won Gretha Smit in 4.27, voor Petra de Boer (4.31) en Bianca Duursma (4.37).

Pieterse had twee jaar geen wedstrijd meer gewonnen. Ploegleider Richard van Kempen had vooraf zijn rijder opgepept met de weddenschap zijn hoofd kaal te laten scheren bij een overwinning van Pieterse. Van Kempen hoopt nu dat het deze week niet te hard meer gaat vriezen. Volgens Pieterse is deze overwinning nog maar het begin. Hij komt op natuurijs steeds beter in vorm en hoopt zaterdag de vruchten te kunnen plukken van zijn vele duurwerktrainingen.

Eric Feenstra moest zijn strijdlust in de tijdrit met een diskwalificatie bekopen. Hij werd volgense eigen zeggen bij de start van zijn race gehinderd door een toerrijder en ging vervolgens met hem op de vuist. De wedstrijdleiding neemt nog een beslissing over eventuele verdere sancties.

Het Slager-team heeft in Oostenrijk te maken gekregen met een griep-virus. Miel Rozendaal, Bertjan van der Veen en Frans de Ronde zijn niet in staat om te schaatsen en reizen mogelijk eerder terug naar Nederland. In hetzelfde hotel logeren overigens verder alle Wehkamp-rijders (inclusief favoriet Heideman). Zij hebben tot op heden geen ziekteverschijnselen.

Donderdag wordt de Ronde van Oostenrijk voortgezet met een criterium en een afvalrace, waarna zaterdag de afsluitende 200 km volgt.

JZ (01-02-00)


www.MARATHONSCHAATSEN.nl