Eurocup Marathons

BASELGA - PLANSEE - KUOPIO - OMSK

Onder auspiciŽn van de nationale schaatsbonden hebben, voor de eerste keer, vier organisaties:

a. Baselga - ItaliŽ;
b. Plansee (Reutte) - Oostenrijk (afgelast)
c. Kuopio - Finland;
d. Omsk - Rusland (afgelast);

een "Eurocup Marathon" laten verrijden voor heren (alle categorieŽn) op natuurijs in het buitenland.

Bepalingen:

1. Plaats en datum:

a. Baselga, zondag 11 januari 1998;
b. Plansee, maandag 26 januari 1998 (afgelast);
c. Kuopio, maandag 23 februari 1998;
d. Omsk, zaterdag 28 februari 1998 (afgelast).

2. Afstanden:

a. natuurijs - 100 km.;
b. Kunstijs - 100 ronden (indien wegens natuurlijke omstandigheden wordt uitgeweken naar een kunstijsbaan)

3. De wedstrijden worden verreden overeenkomstig de regels van de, bij algemeen, genoemde organisaties en vinden plaats onder auspiciŽn van de nationale schaatsbonden.

4. Om voor ťťn van de eindprijzen van het "Eurocup Eindklassement" in aanmerking te komen moet een deelnemer starten bij alle te organiseren wedstrijden. Hiertoe dient de startlijst voor de aanvang van de wedstrijd persoonlijk te worden getekend.

5. Voor de eerst aankomenden geldt de volgende puntenverdeling:

Alle wedstrijden: 25.1 - 22 - 19 - 17 - 16 - 15 - 14 - 13 - 12 - 11 - 10 - 9 - 8 - 7 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1 punt(en). Na de laatste wedstrijd wordt een algemeen eind-klassement opgemaakt van de 20 beste resultaten. Bij een gelijk aantal punten geldt de klassering volgens het marathon-reglement, zijnde de beste klassering bij de laatste wedstrijd.

6. Start/wedstrijdnummers zijn de door de eigen schaatsbond toegewezen beennummers. De afzonderlijke afspraken van de schaatsbonden betreffende de sponsorvermelding op de beennummers zullen onverkort worden toegestaan. Tevens is toegestaan de sponsorvermelding op de wedstrijdkleding zoals deze bij sponsorcontract is vastgelegd met de eigen schaatsbond.

7. Prijzenschema: 12.000 USD (verdeling nader te bepalen).

8. Bij een tussentijdse beŽindiging van een wedstrijd geldt de puntentelling overeenkomstig de door de jury op te maken eindklassering van de beŽindigde wedstrijd.

9. Afgelasten van ťťn der wedstrijden: Wanneer - om welke reden dan ook - ťťn der wedstrijden geen doorgang kan vinden, dan zal prijzenschema telkens met 3.000 USD worden verminderd.

10. Het wedstrijdreglement is gelijk aan de marathon reglementen van de KNSB. Deelname uitsluitend via aanmelding door de bij de ISU aangesloten leden schaatsbonden. De jury zal worden samengesteld door de plaatselijke organisatie en indien van toepassing met ondersteuning door de sectie marathon van de KNSB.

Uitslag van de eerste wedstrijd in Baselga op 11 januari.

Uitslag van de tweede wedstrijd in Kuopio op 23 februari.

Eindklassement


www.MARATHONSCHAATSEN.nl