Stroetinga en De Vries winnen in Den Haag

Dit keer was het Arjan Stroetinga die voor de BAM-formatie de zege binnenhaalde. In de eindsprint van het peloton versloeg hij Douwe de Vries (weer 2e) en Rob Hadders (3e). De marathon kende een zeer rommelige finale doordat wegens een ernstige valpartij van Sandor Stuut (3e in het Essent Cup klassement) de wedstrijd vijf rondes voor het einde eerst werd geneutraliseerd en daarna stilgelegd. De herstart leverde vervolgens een lange (en niet risicoloze) massaspurt op. Bob de Vries finishte als  6e en bleef klassementsleider.
Bij dames ontstond een kopgroep van vier rijdsters die een ronde voorsprong nam. Elma de Vries sprong hier in de finale uit vandaan en werd pas na afloop weer teruggezien. Mariska Huisman werd tweede en ook Mireille Reitsma stond weer op het podium (3e). Maria Sterk (4e) completeerde de kopgroep. De Vries behield uiteraard het oranje.

De B-wedstrijd leverde een zege op voor Alexis Contin. De Fransman sprintte Crispijn Ariens (2e) en Gerwin Smit (3e) er af in de massaspurt. Erik Groenendal (6e) behield de leiding in het klassement.