Van Oosterom en Sterk/Reitsma winnen in Utrecht

In de vijfde KNSB-Cup Marathon in Utrecht ging de zege naar Jan van Oosterom. In de 10 finaleronden, die de kopgroep met een ronde voorsprong af moest leggen, maakten de 10 rijders er een mooie individuele strijd van en kwamen ze nagenoeg een voor een over de finish. De 8 ronden voor het einde ontsnapte Van Oosterom wist de jagende Kurt Wubben (2e) en Roy Boeve (3e) tot de meet knap voor te blijven. Bob de Vries consolideerde met de vierde plaats zijn leidende positie in het klassement.
Bij dames ontstond er in de slotfase een kopgroep van drie. Hoewel de groep in werkelijkheid geen ronde voorsprong pakte werd dit wel als zodanig aangemerkt en kregen de drie vijf ronden de ruimte voor een eigen finale. Dit bleek onvoldoende voor een beslissing want nadat ze eerst om en om tot winnares waren uitgeroepen, werd later tot een ex-aequo tussen Maria Sterk en Mireille Reitsma besloten. Mischa Coolen is terug van weggeweest en behaalde de derde plaats.
De wedstrijd bij de Heren B werd gekenmerkt door veel valpartijen en kende ook pas in het eind een beslissende schifting. Uiteindelijk won Theo Trul, voor Thedo Vos (2) en Mark Hobma (3).