KNSB komt met nieuw doorlopend marathonklassement

Het was al een tijdje een wens van het sectiebestuur, een ranking die duidelijk maakt welke rijders over álle wedstrijd het beste presteren: de Essent Cup, de Greenery Six, de Driedaagse, de natuurijswedstrijden in het buitenland, eventueel incidentele natuurijsraces in eigen land én de nationale wedstrijden. Kortom, álles wat het marathonpeloton in een heel seizoen voor z’n kiezen krijgt.

Die wens is nu werkelijkheid geworden. Met ingang van heden is het mogelijk wekelijks op de website van de schaatsbond te zien welke rijders de punten hebben gepakt, en wie op dat moment de ranglijst van het seizoen aanvoert (op dit moment Jan Maarten Heideman). De punten van die individuele ranking hebben bovendien een functie. Ze zijn onder andere van belang bij de toelating van ploegen voor het seizoen 2007-2008, en dan met name voor de plaatsing voor de Essent Cup.

Er zijn afhankelijk van het soort en de zwaarte ervan voor alle wedstrijden punten te verdienen, waarbij de echte Friese Elfstedentocht de kroon spant. De ranking zoals die nu openbaar is gemaakt, is samengesteld over alle wedstrijden vanaf vrijdag 29 september in Utrecht.Meer info: Actuele stand

© marathonschaatsen.nl, 13-02-07