Nationale wedstrijd op 7 februari in Hoorn

Johann Olav Koss en Falko Zandstra als ploegleiders

Op 7 februari (19.00 uur) keren de marathonschaatsers weer terug op kunstijs voor de eerste wedstrijd op de nieuwe kunstijsbaan in Hoorn. Het is tevens de eerste wedstrijd na het natuurijsgeweld in Zweden en Oostenrijk en de rijders zullen weer het kunstijsgevoel op willen doen voor de eerstvolgende Essent Cup Marathon. Tevens zullen de winnaars van de Weissensee gehuldigd worden en staat er een leuk activiteitenprogramma gepland rondom de wedstrijden.

Ook Johann Olav Koss en Falko Zandstra keren na jaren in Hoorn weer samen terug op het ijs. Niet als schaatsers tegen elkaar, maar als (assistent-)ploegleiders van de damesteams van Zuidema Kranen en Asics/Right to Play, die onder leiding staan van Elfstedentochtwinnares Klasina Seinstra. Zuidema Kranen en Asics/Right to Play verbonden dit seizoen hun naam aan Right to Play, de organisatie van de Olympisch schaatslegende Johan Olav Koss, die zich inzet voor sportmogelijkheden voor kinderen.

De kaarten zijn reeds in de voorverkoop (jeugd t/m 12 gratis, overige 5,00) bij de receptie van ijsbaan de Westfries in Hoorn. U wordt aangeraden gebruik te maken van de parkeerplaats aan de Van Aalstweg (bij het Runshoppigcentrum). Er rijden de gehele avond pendelbussen van en naar de ijsbaan.

Programma:

19.00 uur: Dames (60 rondes)
20.00 uur: Heren A (100 rondes)
21.15 uur: Heren B (75 rondes)Meer info: IJsbaan De Westfries

marathonschaatsen.nl, 05-02-07