foto: Harm de Boer

Ook 2e week Weissensee afgelast

Het bestuur van de Stichting Wintermarathon heeft vanmiddag helaas moeten besluiten om ook alle evenementen van volgende week af te gelasten. De reden is dat het voorspelde koufront van ruim een week dat vandaag zou arriveren - slechts twee dagen actief zal zijn op de Weissensee met bovendien te weinig vorst om het ijs toegankelijk te maken. Een lang koufront had het mogelijk gemaakt om volgende week te kunnen schaatsen. De meteorologen melden nu dat er t/m zaterdag 3 februari geen verbetering te verwachten is. Een en ander houdt in dat ook het ONK en de Alternatieve Elfstedentocht voor wedstrijdrijders dus niet doorgaan. Na het overlijden van Aart Koopmans blijft de rampspoed de SWM dit jaar dus niet bespaard.

De SWM heeft het standpunt ingenomen om iedereen snel en correct te informeren en vandaar dat vandaag het besluit na intensief overleg met de gemeente Weissensee en de ijsmeester - is genomen. De Stichting Wintermarathon en de gemeente Weissensee kunnen geen enkele veiligheidsgarantie geven. Dat houdt in dat het bestuur van de SWM in deze helaas geen ander besluit kan nemen. Het ijs op de Weissensee blijft voor iedereen verboden terrein.

De overige activiteiten aan de Weissensee zullen wel doorgaan, zoals bijvoorbeeld de avondactiviteiten in de grote tent.
Er kan worden geskied, de langlaufloipen zijn geopend, er zijn mountainbike parcoursen, rodelen en Nordic Walking.
De Weissensee biedt een breed scala aan sportieve activiteiten waarin men ook onderricht kan krijgen. Meer info hierover bij de VVV bij het Weissenseehaus. De afgelopen week hebben de aanwezige Nederlanders zich uitstekend vermaakt met de andere sportieve bezigheden.Meer info: Video-journaal SWM

marathonschaatsen.nl, 26-01-07