Loy en Bekkering winnen 1e wedstrijd op Zweeds natuurijs

De Fransman Tristan Loy is in Zweden de eerste winnaar geworden van de Grand Prix-cyclus op buitenlands natuurijs. Na een aantal eerdere ontsnappingen forceerden Tristan Loy en Casper Helling na ca. 60 van de 80 km de definitieve breuk. Helling leek af te kunnen stevenen op de zege toen Loy in de finale ten val kwam. De Fransman was echter snel weer op de been, achterhaalde Helling en reed hem vervolgens op 15 meter achterstand. Jeroen de Vries finishte als derde. Bij de dames ging de zege na 50 km naar Danielle Bekkering. Linda Verdouw finishte als tweede en Kitty Meeth kwam als derde over de streep. Samen met Elma de Vries (4e) vormden zij een kopgroep die halfweg koers was ontstaan.

Zaterdag is in Zweden meteen de tweede wedstrijd van de Grand Prix over respectievelijk 150 km (heren) en 100 km(dames).

Uitslagen: Heren - Dames