Marathon Zesdaagse - 16 december 2006 - Alkmaar


foto: Harm de Boer

Heideman, Bekkering en Timmerman winnaars Zesdaagse

Jan Maarten Heideman kreeg het dan toch weer voor elkaar met zijn ploeg. Na geen enkele marathon gewonnen te hebben in de voorgaande wedstrijden in de Zesdaagse sloeg hij op het beslissende moment toe en klopte na 150 rondes in een rechtstreeks duel rivaal Andres Landman in de eindsprint van het peloton. De in deze Zesdaagse erg sterke rijdende Landman moest hierdoor genoegen nemen met de tweede plaats in de eindrangschikking. Kurt Wubben zag een uitstekende Zesdaagse beloond met de derde plaats in het klassement. Michaud reed vandaag een opvallend passieve wedstrijd, zo mogelijk uit protest en/of teleurstelling van zijn val van gisteren.foto: Harm de Boer

Bij de dames liet Danielle Bekkering er geen twijfel over bestaan wie de beste was. Ze won vanmiddag opnieuw en dat  betekent dat ze vier van de vijf wedstrijden in winst omzette. In het klassement eindigde  Maria Sterk als tweede en Elma de Vries werd derde. Dat De Vries derde werd, kwam mede doordat de Duitse Friederieke Sagurna vandaag werd gedeklasseerd van de derde naar de laatste plaats, wat overigens bij vriend en vijand de nodige verbazing opriep.

De eindoverwinning bij de B-rijders ging verdiend naar Karlo Timmerman. De rijder uit Staphorst eindigt het gehele seizoen al vrijwel constant in de hoogste regionen en zo ook deze Zesdaagse. Ties Wielinga en Peter Nauta klasseerden zich respectievelijk als tweede en derde.

Uitslagen en Klassementen: Heren B - Dames - Heren A

Foto's

marathonschaatsen.nl, 16-12-06