SBS6 gaat marathons 2 uur eerder uitzenden

SBS6 heeft besloten de rechtstreekse uitzendingen op de zaterdagen te vervroegen. Vanaf 2 december is de topcompetitie live te zien tussen 16.00 en 17.00 uur in plaats van op de tot nu toe gebruikelijke tijd van 18.00 tot 19.00 uur. De KNSB betreurt de verschuiving in hoge mate, maar ziet na indringende gesprekken met de leiding van SBS 6 geen andere oplossingen. Het tv-station past de programmering tussen 18.00 en 19.00 uur aan om op dat tijdstip meer kijkers te trekken dan de circa 230.000 mensen die naar het marathonschaatsen kijken.

In de onderhandelingen met SBS 6 is steeds het uitgangspunt geweest de aandacht van de televisie voor het marathonschaatsen vast te houden. Het eerder gesloten driejarig contract tussen de KNSB, SBS 6 en de NOS staat dan ook niet ter discussie. Partijen hebben opnieuw met elkaar afgesproken zich te blijven inzetten voor een format dat zich maximaal leent voor rechtstreekse tv-uitzendingen. Zowel SBS 6 als de marathonschaatsers hebben belang bij constructieve samenwerking die leidt tot een grotere populariteit van de marathonsport.

Omdat het niet lukt de competitiewedstrijd van aanstaande zaterdag in Den Haag twee uur te vervroegen is ervoor gekozen deze normaal tussen 18.00 en 19.00 uur te laten verrijden en op te nemen voor uitzending op zondag. Van zaterdag 2 december tot en met zaterdag 30 december is de rechtstreekse uitzending tussen 16.00 en 17.00 uur. Direct aansluitend rijden dan dames. De samenvatting hiervan is op zondag te zien in het uur waarin ook steeds de herhaling van de herenwedstrijd plaatsvindt.

Over de uitzendtijden van de vier laatste competitiewedstrijden van dit seizoen in februari en maart 2007 is nog overleg gaande. Mogelijk worden deze eerder op de middag geprogrammeerd om zo overlapping met uitzendingen van belangrijke langebaanwedstrijden te voorkomen.

marathonschaatsen.nl, 23-11-06