Zeges voor Ruud Aerts en Elma de Vries in 3e GP

De 100-km wedstrijd bij de dames in de derde en laatste Essent Grand Prix-wedstrijd in Borlange is uitgelopen op een massasprint. Die werd gewonnen door Elma de Vries, voor Daniëlle Bekkering, Mariska Huisman, Marleen Elstgeest en Carla Zielman. Daniëlle Bekkering heeft het Grand Prix klassement gewonnen, Marleen Elstgeest eindigde als tweede in dat klassement, Mariska Huisman als derde en Elma de Vries als vierde.

De 150 km lange wedstrijd bij de heren werd gewonnen door Ruud Aerts. Hij ontsnapte 1 km voor het einde uit een kopgroepje en hield net voldoende voorsprong over. Ruud Borst werd tweede en Arjen Becker finishte na zijn 2e plaats donderdag nu als 3e, voor Bob de Vries en Bert-Jan van der Veen. Bob de Vries behield de leiding in het GP-klassement. Becker en Aerts staan na hun podiumplaatsen van vandaag nu tweede en derde.